Over mezelf

Powershoot klein (215)Welkom op mijn blog. Schrijven is al vele jaren een regelrechte passie. Woorden laten stromen voelt voor mij als het beroeren van de snaren van de ziel. Het is een mystieke reis doorheen de stille en bruisende kamers van het hart. Schrijven vraagt, behalve inspiratie, bij momenten ook moed en doorzettingsvermogen. Omdat ik hard aan het werken ben aan een historische roman, zet ik momenteel slechts mondjesmaat nieuw materiaal op mijn blog. Geniet ondertussen van alles wat ik de voorbije jaren heb bijeen geschreven. Bedankt voor je bezoek!

  • Columns: dit zijn kortere stukjes over de actualiteit, waarin ik een persoonlijke visie weergeef over wat er in de wereld zoal gebeurt, net zoals je dat in kranten vind. Ook daar ga ik op zoek naar boeiende, positieve benaderingen die lekker weg lezen, eerder dan intellectuele standpunten met moeilijke woorden.
  • Zielsverhalen: dit zijn fictieve kortverhalen, die uit het leven zijn gegrepen en soms gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Ze gaan over de grote en kleine uitdagingen van het leven en eindigen bijna altijd met een hoopgevend of louterend perspectief, waarbij een spirituele ondertoon nooit ver weg is.
  • Boeken: Mijn debuutroman De roekeloze redding van de wereld door Jonas Joplin verscheen in het najaar van 2016. Momenteel ben ik aan het schrijven aan een historische roman.
  • Workshops: af en toe geef ik inspirerende workshops, waarin schrijven gebruikt wordt als motor en katalysator voor persoonlijke ontwikkeling. Momenteel is er geen volgende workshop gepland.

Het is niet onze schroomvallige schaduw waar we bang voor zijn, wel ons ongebreidelde vermogen om een groots en vervullend leven te leiden.

Wie ben ik? Ik ben een midsixties-kind dat bijna letterlijk opgroeide in de branding van de zee, waar vele spannende verhalen aanspoelden met de zuidwester. Tegenwoordig ben ik woonachtig in Pellenberg, helemaal bovenop de heuvel en dus dichter bij de hemel. Van thuis uit kreeg ik behalve een portie West-Vlaamse vlijt ook een uitgesproken zin voor spiritualiteit mee. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als ingenieur in een high tech bedrijf. Vanuit die achtergrond zoek ik constant de balans tussen de ratio en de bestemming van de ziel. Dat streven vertaalt zich in mijn kortverhalen en columns, die sterk gewaardeerd worden en vele mensen raken.

2 Comments on “Over mezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: