Over mezelf

Powershoot klein (215)

Hendrik Duron (°1964) beleefde zijn eerste levensjaren aan zee maar landde al snel in Mechelen. Hij studeerde Latijn-Wiskunde aan het Sint-Romboutscollege en werd software ingenieur. Hij ontwikkelt high-tech toepassingen voor de automobiel-, luchtvaart- en ruimtevaartsector.

Schrijven is al vele jaren een regelrechte passie. Woorden laten stromen voelt voor hem als het beroeren van de snaren van de ziel. Het is een mystieke reis doorheen de stille en bruisende kamers van het hart. Schrijven vraagt, behalve inspiratie, bij momenten ook moed en doorzettingsvermogen.

Tijdens zijn Mechelse studiejaren fietste hij dagelijks voorbij het standbeeld van Margaretha van Oostenrijk, een bijzondere dame die hem fascineerde. Aanvankelijk schreef hij columns en kortverhalen maar toen zijn passie voor geschiedenis oplaaide, vielen alle puzzelstukjes samen. Het resultaat was de historische roman “1529” waarin hij Margaretha van Oostenrijk doet schitteren, op basis van waargebeurde feiten.

Hendrik reist graag en is een fervent wandelaar en fietser. Vooral zee en bergen trekken hem aan. Daarnaast bezoekt hij graag musea en culturele bezienswaardigheden met een rijke historiek. Je kan hem vaak vinden in boekhandels of op het terras van een koffiebar. Daar geniet hij van het lezen van de krant terwijl hij nipt van een cappuccino.

Hij woont met zijn vrouw in Pellenberg bij Leuven, in het pittoreske Hageland. In die inspirerende omgeving broedt hij op nieuwe schrijfprojecten.

2 Comments on “Over mezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: